Aktuellt

”Vill bidra till framtidens sjöfartsstad”

Christoffer Drugge
Christoffer Drugge, infrastrukturansvarig.

Christoffer Drugge är uppvuxen och bosatt i Luleå och har sedan 2018 haft en chefsroll på SSAB, där han jobbat som fordon- och infrastukturansvarig. Den 11 januari blev han en del av Luleå Hamn och klev in i sin nya roll som infrastrukturansvarig.  

– Efter 12 lärorika år på SSAB kände jag att det var dags för nya utmaningar. Storsatsningen på Luleå Hamn och Malmporten känns minst sagt som en spännande utmaning. Det gick inte att tacka nej till! Säger Christoffer Drugge.

I sin nya roll kommer Christoffer ansvara för järnvägen på hamnområdet. Mycket handlar om att hantera tillstånd, se till att krav uppfylls och att anläggningarna underhålls ordentligt. Med sig har han lång erfarenhet av ansvar för både personal, fordon och järnvägen, något han kommer ha användning för som infrastrukturansvarig.

– Jag har erfarenhet inom tillståndshantering och underhåll, lätt för att förstå sammanhang, lagar och förordningar för att sedan kunna applicera teoretiska perspektiv på verkligheten. Med utvecklingen som sker i Luleå Hamn tror jag mina kunskaper från tungindustrin kommer väl till pass. Hamnverksamheten är helt ny för mig och det känns kul att få vara med på den enorma resa som Luleå Hamn gör, säger Christoffer.

Med utvecklingen som sker är det mycket som ska gå ihop och fungera för alla kunder som nyttjar hamnen. Men Christoffer ser fram emot att ha ett tydligt fokusområde där han helhjärtat kan lägga all energi.

– Jag drivs av utveckling och förändring. Jag är fortfarande väldigt ny, men ser fram emot att lära känna mina nya kollegor och sätta mig in i verksamheten och strukturen. Och inte minst att få vara med och lägga grunden till framtidens sjöfartsstad, avslutar Christoffer.