Aktuellt

”Jag vill bidra till att alla har det bra på vägen”

2023 02 Sara Romeborn Vinter Utomhus 1
Sara Romeborn, ny HR-chef

Sara Romeborn är Luleå Hamns nya HR-chef och kommer närmast från konsultbolaget ByHart. Efter ett och ett halvt år som tillfälligt inhyrd hos Luleå Hamn får hon fortsatt förtroende och anställs på heltid.

– Det känns väldigt roligt att få fortsätta i rollen som HR-chef på Luleå Hamn. Jag älskar arbetsplatsen, det finns ett stort driv och engagemang i företaget med framåtsträvande mentalitet och korta vägar till beslut, berättar Sara Romeborn.

Sara har lång erfarenhet av HR och har arbetat med allt från arbetsmiljö och arbetsplatshälsa till utvecklingsfrågor och andra personalfrågor.

– Även om branschen är ganska ny för mig så är det faktiskt få saker jag gör för första gången. Som tidigare konsult har jag ofta blivit inkallad till olika organisationer för att det just funnits ett ofta akut behov att fylla. Inte sällan handlar det om svåra situationer som behöver hanteras, så jag har varit med om ganska mycket vid det här laget. Det ger såklart en stabil grund att stå på och jag känner mig trygg i min roll, säger Sara.

Välmående medarbetare är A och O för hamnens fortsatta utveckling

Sara har ett tätt samarbete med chefer och medarbetare och hoppas på sikt att kunna implementera nya processer och utöka sin avdelning i takt med att hamnen växer. Bara under Saras tid på jobbet har ganska många personer redan rekryterats och fler medarbetare lär det blir framöver.

I en växande organisation är en viktig del av jobbet att skapa långsiktiga relationer och att kunna se strategiska behov när det gäller personal.  

– Vi lever och verkar på en plats där det händer oerhört mycket. Inte minst i hamnen som växer oerhört. Jag motiveras verkligen av att se förändringen som sker framför oss och vill vara med i den utvecklingen. I min roll kan jag bidra till att skapa förutsättningar som gör att alla har det bra på vägen, avlutar Sara.