Aktuellt

”Jag drivs av utveckling”

Bild på medarbetare
Anders Stenback, verksamhetsutvecklare

Anders Stenback kommer närmast från en tjänst som produktionsutvecklingschef inom industri i Kalix och klev in i rollen som verksamhetsutvecklare för Luleå Hamn i maj.

― Det som lockade mig att söka var att få vara en del av allt som händer i Luleå. Hamnen är navet för den omställning som sker i Norrbotten och det är väldigt spännande att få vara med på den här resan, säger Anders Stenback.

Luleå Hamn är hela regionens hållbara länk till världen och en viktig möjliggörare för industrin, näringslivet och livet i norr. Som verksamhetschef inom kvalitet har Anders en nyckelroll i alla förbättringsarbeten men också i flera olika projekt. En av många uppdrag är att han förbereder det befintliga verksamhetsledningssystemet för framtidens utmaningar.

Men det var inte bara rollen som verksamhetsutvecklare och nya utmaningar som lockade Anders till Luleå Hamn.

― Jag är en person som drivs av utveckling både privat och professionellt och Luleå Hamn är en organisation där det händer mycket – där jag även får användning för mina tidigare erfarenheter från Luftfartsverket. Rollen som verksamhetsutvecklare är väldigt bred, vilket gör att det finns många olika områden att utvecklas inom och det passar mig och mina drivkrafter.

Arbetet som görs nu är möta framtidens utmaningar och forma en livskraftig sjöfartsstad för framtiden. Det här är en resa som Anders inte kunde motstå.

―Jag är ju ganska ny fortfarande och det är en extremt spännande resa. Jag har fantastiska kollegor och det är superkul att få vara en del av det här.