Aktuellt

”Drivs av utveckling och samverkan”

Tina Magito DSC01384
Tina Magito, ny ekonomichef

Det är den tredje februari 2023 och Tina Magito gör sin tredje dag på jobbet som ekonomichef på Luleå Hamn. Hon kommer närmast från en roll som verksamhetsutvecklare på Luleå Näringsliv och har tidigare jobbat med utvecklings- och tillväxtfrågor – en bakgrund som gett viktig kunskap och erfarenhet att kanalisera in i Luleå Hamns resa framåt.

– Det känns väldigt bra att vara på plats, jag har fått ett superfint mottagande här. Luleå Hamn växer och det är fler nya som kommer in med mig, vilket känns kul. Jag tycker om att jobba med samhällsfrågor och ser fram emot att få vara en del av den viktiga utveckling som sker i hamnen, säger Tina.

I sin roll som ekonomichef kommer Tina bland annat att jobba med redovisning, budget, analyser och uppföljning. Hon hoppas också kunna bidra till att se nya möjligheter tillsammans med sina nya kollegor. Hon motiveras av att effektivisera och hitta förbättringar i verksamheter. Det kan till exempel handla om att förenkla flöden och processer.

– Ibland kan man behöva stanna upp och fundera. Behöver vi verkligen det här steget, eller går det att göra på ett effektivare sätt och spara både tid och pengar? Jag är lösningsorienterad och vill gärna bidra till smarta lösningar, säger Tina.

Hamnen är ett nytt område för Tina och det är mycket att sätta sig in i, men hon plockar med sig flera värdefulla kunskaper från sina tidigare roller.

– Luleå Hamn står inför en tid av tillväxt och är en mycket viktig aktör i den gröna omställningen. Det är ett komplext och väldigt intressant projekt med många bitar som ska falla på plats och många olika aktörer. I min tidigare roll på Luleå Näringsliv handlade mycket om just utveckling och samverkan mellan olika aktörer. Att ha en förståelse för det tror jag är viktigt även i min nya roll och jag ser mycket fram emot att jobba tillsammans med övriga gänget på Luleå Hamn, avslutar Tina.