Bli vd för Luleå Hamn

Vill du vara med och forma framtidens hamn i Luleå? Då ska du söka tjänsten som Luleå Hamns nya vd – ett meriterande och spännande uppdrag som ledare för en unik verksamhet i historisk omvandling. Luleå Hamn har kanske aldrig haft så stor betydelse för sin stad och region som nu. Därför bygger vi en ny hamn som kan möta och möjliggöra norra Sveriges samhällsutveckling och gröna tillväxt. Farleder och hamnar fördjupas, hamnområdet växer, infrastrukturen stärks och den hållbara sjövägen till världen tryggas. Bli vår nya vd och bidra till en livskraftig framtid i norr!

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2 maj 2022.

Till ansökan

Du som vd och ledare

För att bli framgångsrik i rollen har du sannolikt mångårig erfarenhet av arbete i ledande befattning. Du har även ett utvecklat kontaktnät från näringslivet, gärna från basindustri eller logistikföretag. Vi ser gärna att du har någon form av universitetsutbildning samt chefserfarenhet där resultatansvar ingått. Har du dessutom erfarenheter och insikt i infrastrukturfrågor och logistik ser vi det som meriterande. Som person är du affärsmässig och visar gott omdöme i dina beslut. Du är kommunikativ och gillar att främja dina medarbetares yrkesmässiga och personliga utveckling. Dessutom har du god förmåga att skapa en stabil och förtroendeskapande arbetsatmosfär. Vi tror även att det är viktigt med förståelse för politiskt styrd verksamhet.

Vår hamn och ditt uppdrag

Luleå Hamn består av sex hamndelar. Vår kultur och arbetsplats genomsyras av av öppenhet och enkelhet, gemenskap och nära samarbete.

Som vår nya vd är du ytterst ansvarig för att utveckla verksamheten organisatoriskt för att möta behov och krav från både kund och ägare. Detta innebär ansvar för planering och genomförande av strategiska investeringsprojekt, tydligt företräda och profilera Luleå Hamn AB samt skapa och utveckla relationerna med gamla och nya samarbetspartner och kunder. Rollen innebär budget- och resultatansvar samt personalansvar.

Inte minst leder du en hamn, en arbetsplats och en samhällsbyggare i tider av historisk förändring. Luleå Hamn är i dag Sveriges tredje största transporthamn, men vi utvecklas och växer i en rasande fart och en hållbar riktning. 2030 ska vi kunna hantera mycket mer gods och ta emot många gånger fler fartygsanlöp. Det blir bland annat möjligt tack vare Malmporten, ett projekt som formar en ny hamn i Luleå som kan möta och möjliggöra Norrbottens gröna industritillväxt. Det är en unik resa.

Luleå Hamn AB ägs till 100 procent av Luleå Kommunföretag AB, som i sin tur ägs till 100 procent av Luleå kommun. Vd rapporterar till bolagsstyrelsen och ingår även i Luleå Kommunföretags VD-grupp.

Ansökan

Om du vill ha mer information om tjänsten och arbetsplatsen, vänligen hör av dig till:

Ordförande Birgitta Ahlqvist
b.ahlqvist@live.se
070-5694008 

070-3009607

Har du frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta:

Rekryteringskonsult Inger Sundgren:
inger.sundgren@jeffersonwells.se
070-3774891

Sista ansökningsdatum: Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2 maj 2022.

Plats: Luleå

Till ansökan