Lotsbat Hamn Vinter 15 Landscape
Vi söker:

KMA-samordnare till projekt Malmporten

Norrbotten växer och är en av de mest spännande platserna i Sverige. Luleå Hamn söker nu en självgående och kommunikativ Kvalitets-, Miljö och Arbetsmiljösamordnare som vill vara med och arbeta med projekt Malmporten i Luleå Hamn. Hos oss arbetar du tillsammans med engagerade och skickliga kollegor och har goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Ansökan är förlängd. Sista ansökningsdag är 10 april, men urval och intervjuer kan komma att ske löpande så ansök gärna snarast. Välkommen till oss!

Gå direkt till ansökan

En växande hamn för framtiden

Luleå Hamn är en av Sveriges största transporthamnar och omsätter drygt 8,5 miljoner ton gods varje år. Mellan 2020 och 2030 beräknas dock godshanteringen trefaldigas och antalet anlöpande fartyg mer än fördubblas; allt för att möta industrins hållbara tillväxt i norr.

Projekt Malmporten

Malmporten är Sveriges största muddringsprojekt i modern tid, men det är framför allt en viktig framtidssatsning med stora vinster för miljö, samhälle och människa. När projektet är klart kommer Luleå Hamn kunna ta emot större, fullt lastade fartyg och frakta tre gånger så mycket gods som idag, tack vare djupare farleder och ny djuphamn. Det skapar möjligheter för industriell tillväxt och stärkt konkurrenskraft, hållbar omställning och livskraftiga samhällen i norr. Djupare farleder och ny djuphamn bidrar inte minst till effektivare sjötransporter med kraftigt minskad miljöpåverkan.

Besök gärna Projekt Malmporten hemsida och läs mer.

Bli en av oss

Vår arbetsplats sträcker sig från våra hamnar, kontor och kajer till skärgården och havet. Jobbet vi gör skapar värde för såväl Luleå och Norrbotten som världen bortom horisonten. Det är en spännande tid att jobba för hamnen i Luleå! Just nu formar vi framtidens hamn. Vi växer och utvecklas i en rasande fart och en hållbar riktning, men allting förändras inte. Vi kommer alltid tro på att vara en schysst arbetsgivare och en trygg arbetsplats där vi stöttar varandra i vått och torrt, såväl på land som till sjöss. Bli en av oss och bidra till en livskraftig framtid i Luleå och Norrbotten!

Vad ingår i arbetet?

I rollen som KMA-samordnare driver, samordnar och säkerhetsställer du Luleå Hamns del i projekt Malmporten gällande kvalitets-, miljö och arbetsmiljöarbete i rollen som beställare. Du planerar, organiserar och strukturerar ditt eget arbete och ingår samtidigt i ett tätt samarbete med såväl interna som externa resurser. Du håller ordning och reda vid uppstart av projektet, under projektets gång och slutligen vid överlämnande till drift.

Arbetet är mycket varierande där du stöttar Luleå Hamns projektorganisation men även organisationen som helhet i frågor om kvalitet, arbetsmiljö och miljö. Du säkerhetsställer att projektet följer erhållna tillstånd, lagar och fastställda rutiner genom hela resan. Du planerar, förbereder och säkerhetsställer miljöövervakningen vid genomförande av projektet för Luleå hamn.

 

Du ansvarar även för att säkerhetsställa länken mellan projekt Malmporten och Luleå Hamns verksamhetssystem. Du säkerhetsställer arbetsmiljön vid genomförandet av projekt Malmporten gentemot Luleå Hamns entreprenörer genom ett systematiskt arbetssätt. I din roll ingår även en tät samverkan med andra samverkansparter, myndigheter, konsulter och entreprenörer. Du får stort utrymme och ansvar att själv vara med och forma din roll och organiseringen av ditt arbete. På sikt kan du komma att inneha ett övergripande ansvar för resurser under dig.


Som KMA-samordnare rapporterar du till Luleå Hamns projektledare i projekt Malmporten.

Om dig

Vi söker dig med en ingenjörsutbildning inom kvalitet/miljö/arbetsmiljö eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har en god erfarenhet från anläggningsentreprenader och utmanande infrastrukturprojekt. Projekt Malmporten är ett samverkansprojekt när du arbetar i en organisation med flera beställare, detta ställer stora krav på att du är en lagspelare som tycker om att arbeta i team.  

Rollen som KMA-samordnare kräver att du är självgående, trygg och kommunikativ i ditt arbete. Du är en grundad och självständig person som skapar dina egna förutsättningar. Vidare är du engagerad med god förmåga att utföra ditt arbete på ett organiserat och välplanerat sätt. Du har en hög social förmåga och ett intresse för att skapa nya relationer.

Du har en god förmåga att se helheten och vill vara med och utveckla Luleå Hamn och hela vår region. 

Därför ska du jobba för Luleå Hamn

  • Vi utvecklas! Det händer otroligt mycket just nu! Vi är en hamn och arbetsplats som just nu växer och moderniseras som aldrig förr, som breddar sitt erbjudande och utvecklar hela verksamheten i en hållbar och digital riktning.
  • Vi ska må bra! Luleå Hamn är en schysst och trygg arbetsgivare. Här stöttar vi varandra i vårt dagliga jobb och sätter vårt välmående och vår säkerhet högst upp på dagordningen.
  • Vi samarbetar! I nära samarbete med näringslivet, myndigheter, globala kunder, rederier och systerhamnar runt Östersjön, utvecklar vi oss själva, vår hamn och världens sjöfart.
  • Vi skapar värde! Luleå Hamn är en stolt samhällsbyggare som skapar förutsättningar för hållbar, regional tillväxt och ett livskraftigt Luleå och Norrbotten.

Ansökan

Vi arbetar för ökad mångfald och jämställdhet och ser därför gärna både manliga och kvinnliga sökande till tjänsten.

Ansökan är förlängd. Sista ansökningsdag är 10 april, men urval och intervjuer kan komma att ske löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdag. Se därför till att skicka in din ansökan omgående.

Bakgrundskontroller kommer att göras i samband med denna rekryteringsprocess.

Anställningsform: Tillsvidare
Arbetstid: Heltid
Lönevillkor: Enligt överenskommelse
Tillträde: Enligt överenskommelse

Om du har frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta projektledare Malmporten Linda Wikmanlinda.wikman@portlulea.com eller 0920-45 68 12. För frågor om rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta HR-partner Ellen Englund ellen.englund@byhart.se eller 079 – 104 45 65.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Till ansökan