Bli vår nya Controller

Norrbotten växer och är en av de mest spännande platserna i Sverige. Luleå Hamn söker nu en Controller som vill vara med och bidra till en livskraftig framtid i Luleå och Norrbotten.

Hos oss arbetar du tillsammans med engagerade och skickliga kollegor och har goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag är 26:e mars, urval och intervjuer kan komma att ske löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdag. Se därför till att skicka in din ansökan omgående.

Gå direkt till ansökan

En växande hamn för framtiden

Luleå Hamn är Sveriges tredje största transporthamn och omsätter drygt 8,5 miljoner ton gods varje år. Mellan 2022 och 2030 beräknas godshanteringen trefaldigas och antalet anlöpande fartyg likaså; allt för att möta industrins hållbara tillväxt i norr. Trots isbeläggning från januari till maj är hamnen öppen och i full drift året om. Tack vare våra statliga isbrytare och våra egna isbrytande bogserbåtar kan vi alltid vara tillgängliga för Norrbotten och omvärlden, i såväl tjock is som öppet vatten.

Luleå Hamn är och ska vara en hållbar länk till världen. På ett hållbart och engagerat sätt och tillsammans med våra intressenter skapar och tillvaratar vi möjligheter med regionens behov i fokus. Vår verksamhet styrs och förbättras ständigt genom hållbara beslut och arbetssätt

 • där säkerheten sätts främst
 • som skyddar miljön och förebygger förorening
 • där sociala aspekter beaktas
 • som är ekonomiskt försvarbara
 • där risker och möjligheter analyseras och beaktas

Bli en av oss

Vår arbetsplats sträcker sig från våra hamnar, kontor och kajer till skärgården och havet. Jobbet vi gör skapar värde för såväl Luleå och Norrbotten som världen bortom horisonten. Det är en spännande tid att jobba för hamnen i Luleå! Just nu formar vi framtidens hamn.

Vi växer och utvecklas i en rasande fart och en hållbar riktning, men allting förändras inte. Vi kommer alltid tro på att vara en schysst arbetsgivare och en trygg arbetsplats där vi stöttar varandra i vått och torrt, såväl på land som till sjöss. Bli en av oss och bidra till en livskraftig framtid i Luleå och Norrbotten!

Vad ingår i arbetet?

Vi söker nu en Controller med erfarenhet av redovisning, budget, rapportering, uppföljning och resultatanalyser. Du kommer att ingå i ett team tillsammans med Ekonomichef och Ekonomiadministratör. Rollen som Controller är ny hos Luleå Hamn och kommer att formas av dig tillsammans med ditt team för att skapa de bästa förutsättningarna, för dig, ditt team och hela verksamheten.

Som Controller hos oss kommer du att vara den som har den övergripande insynen i de olika projekten, för att kunna återrapportera till ledning samt att kunna göra uppföljningar och analyser av affärs- och verksamhetsmål.

I arbetsuppgifterna ingår bokslutsarbete, framtagande av beslutsunderlag och sedvanlig redovisning, samt andra administrativa uppgifter som skapar struktur och ordning bland våra processer och arbetssätt.

Vem är du?

Som Controller kommer du vara med på utvecklingsresan Luleå Hamn befinner sig i. Vi ser att du utifrån Luleå Hamns behov har förmågan att skapa dig ett helhetsperspektiv kring de olika processer som pågår.

Vi tror att du kommer trivas i din roll som Controller på Luleå Hamn om du tycker om att jobba tillsammans i ett team och driva förändringsprocesser. Du är lösningsfokuserad och tillfreds med att i ditt vardagliga arbete självständigt utföra dina arbetsuppgifter såväl som stötta dina kollegor i deras, vilket är styrkan i ert team. Med er bredd av kunskap och kompetens kan ni tillsammans leverera det som efterfrågas!

Du använder dina kunskaper kring redovisning, rapportering, uppföljningar, analyser och tycker om att skapa strukturer i det dagliga arbetet som hjälper det strategiska arbetet framåt. Med ditt engagemang driver du förändring tillsammans med oss på Luleå Hamn!

Kvalifikationer:

 • Du som söker har lägst kandidatexamen med ekonomisk inriktning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt.
 • Du har flerårig erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete.
 • Du har B -körkort.
 • Goda kunskaper inom Officepaketet.

Meriterande om du har erfarenhet av:

 • Erfarenhet från liknande roller.
 • Investeringskompetens.
 • Erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete inom stora organisationer.
 • Projekterfarenhet.

Därför ska du jobba för Luleå Hamn

 • Vi utvecklas! Det händer otroligt mycket just nu! Vi är en hamn och arbetsplats som just nu växer och moderniseras som aldrig förr, som breddar sitt erbjudande och utvecklar hela verksamheten i en hållbar och digital riktning.
 • Vi ska må bra! Luleå Hamn är en schysst och trygg arbetsgivare. Här stöttar vi varandra i vårt dagliga jobb och sätter vårt välmående och vår säkerhet högst upp på dagordningen.
 • Vi samarbetar! I nära samarbete med näringslivet, myndigheter, globala kunder, rederier och systerhamnar runt Östersjön, utvecklar vi oss själva, vår hamn och världens sjöfart.
 • Vi skapar värde! Luleå Hamn är en stolt samhällsbyggare som skapar förutsättningar för hållbar, regional tillväxt och ett livskraftigt Luleå och Norrbotten.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 26:e mars, urval och intervjuer kan komma att ske löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdag. Se därför till att skicka in din ansökan omgående.
Bakgrundskontroller och tester kan komma att göras i samband med denna rekryteringsprocess.

 

Anställningsform: Tillsvidare (vi tillämpar 6 månaders provanställning).
Arbetstid: Dagtid, måndag - fredag.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Om du har frågor om tjänsten eller processen är du varmt välkommen att kontakta Sandra Senbom, HR-specialist på ByHart, sandra.senbom@byhart.se eller 079–10 44 565.

Varmt välkommen med din ansökan!

Till ansökan