Aktuellt

"Det har aldrig hänt så mycket som nu"

Birgitta Cropped
Birgitta Ahlqvist har varit en del av Luleås sjöfart och hamn i 24 år.

Styrelseordförande Birgitta Ahlqvist har varit en del av Luleås viktiga hamn och sjöfart i 24 år. Just nu sker en historisk utveckling, och hamnen har kanske aldrig haft så stor betydelse för Luleås och Norrbottens framtid som nu.

– Jag har fått samarbete nära många otroligt duktiga människor och se Luleå Hamn utvecklas med tiden, men det har nog aldrig hänt så mycket som nu. Vi bygger en ny hamn för att möjliggöra Norrbottens industriomställning och den resan har bara börjat, berättar Birgitta Ahlqvist.

Lärare och rektor, EU-parlamentet, Europarådet, Sveriges riksdag och Ordförande i UN Women Sverige. Det är några saker som Birgitta Ahlqvist har hunnit med under ett händelserikt yrkesliv. 1998 började en ny resa då hon valdes in som Bogserbåtsbolagets ordförande. När Luleå Hamn och Bogserbåtsbolaget slogs ihop 2014 blev Birgitta hela hamnens styrelseordförande, ett speciellt och spännande uppdrag.

– Jag har lärt mig otroligt mycket, inte minst att transportersektorn är blodomloppet för hela näringslivskedjan och samhällsutvecklingen. Utan den stannar allt. Hade inte hamnen funnits hade det varit omöjligt att genomföra de stora industrisatsningar som vi nu ser ta form i vår framtidsregion. Vi är tillsammans med järnvägen en mycket viktig medspelare för den gröna omställningen i norr.

Malmporten öppnar Norrbotten mot världen

2024 inleds genomförandet av projekt Malmporten som kommer fördjupa Luleås farleder och hamn, en insats som stärker och tryggar Norrbottens sjöväg till världen i generationer framåt. Arbetet med Malmporten började dock redan 2011.

– Det är svårt att förstå hur mycket jobb och hur många duktiga människor som ligger bakom en sådan här satsning. Det handlar om åratal av planering, provgrävningar, projekteringar och omfattande miljöprövningar som vi har gjort tillsammans med Trafikverket, Sjöfartsverket, Luleå kommun och många fler.

Ett projekt med osannolik tajmning

Det som nästan är mest imponerande med projekt Malmporten är tajmingen. Projektet som inleddes för mer än 10 år sedan kommer vara slutfört lagom i tid för att möta och möjliggöra Norrbottens otroliga industritillväxt.

– Många vill nyttja framtidens Luleå Hamn. LKAB, SSAB, H2 Green Steel och Talga, för att nämna några. Det är ett starkt kvitto på hur viktig sjöfarten är, men det innebär också en utmaning. Vi måste bygga en ny hamn i Luleå, rustad för större volymer och nya godstyper. Det innebär mer lagringsytor, robust infrastruktur, nya lastare och kranar, fler kajer och djupare hamn och farleder.

Hybridsdrivna bogserbåtar och stora kryssningsfartyg

En ytterligare milstolpe under Birgittas tid var köpet av världens starkaste hybriddrivna, isbrytande bogserbåt Vilja, en viktig och långsiktig satsning som var helt i linje med hamnens vision om att vara fossilfria till 2030.

– En annan sak som har varit fantastiskt rolig under den här tiden är att vi har gjort det möjligt för Luleå att kunna ta emot kryssningsfartyg vid Södra hamn, något som stärker Luleå som besöksdestination och levande sjöfartsstad.

Bra människor till framtidens hamn

Att hitta rätt kompetens och bra människor kommer vara avgörande för att möta framtidens utmaningar. Enligt Birgitta Ahlqvist finns det dock starka skäl till att vilja vara en del av Luleå Hamn.

– Nu formar vi framtidens hamn, något helt nytt och helt avgörande. Det kommer ske i ett enormt samarbete med viktiga industrier som SSAB och LKAB, och andra infrastruktursatsningar som Norrbotniabanan. Allting som vi nu vill möjliggöra hänger samman, och vi kommer bara lyckas om vi gör det som en region. Det kan du vara en del av, säger Birgitta Ahlqvist, styrelseordförande för Luleå Hamn.