Gå till innehåll
Luleå Hamn
Certifieringsmärke
den hållbara länken
Invigning Teknikens Hus

Nyinvigning av utställning på Teknikens Hus

Nu är den andra och sista etappen av hamnutställningen på Teknikens Hus klar och den 23 juni var det nyinvigning och namngivning av ett lastfartyg.

Namngivning

Förra sommaren stod etapp ett av den nya utställningen av hamnen klar med pool, båtar och en layout över Luleå Hamn och dess infart, samt lite smått och gott att prova på, såsom att klättra upp i en lotslejdare, se korta videosekvenser om isbrytning och lotsens arbete.

Nu är andra och sista etappen av utställningen klar som består av bl a en kransimulator där man kan prova på att lasta gods och spela ett kranspel. Med representanter från Luleå Hamn, Teknikens Hus och "Sciense Club" genomfördes en nyinvigning den 23 juni.
I samband med att etapp ett var klar utlystes en namntävling för att namnge ett lastfartyg som ingår i utställningen och under nyinvigningen utsågs en vinnare och fartyget fick sitt namn, "Boris".

Luleå Hamn hoppas att den nya utställningen ska väcka nyfikenhet och intresse bland barn och unga för hamnens verksamhet, vilket kan förenkla framtida rekrytering till de olika yrkena inom hamnen.

Läs även Norrbottens Affärers artikellänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om invigningen.

Sidan uppdaterad 2015-06-30