Gå till innehåll
Luleå Hamn
Certifieringsmärke
den hållbara länken

Roger Danell lämnar posten som vd i Luleå Hamn AB.

Roger Danell lämnar Luleå Hamn under hösten och återvänder till försvarskoncernen Saab AB, där han tillträder en tjänst som Produktionschef för Saab Kockums.

– Jag upplever det som en stor förlust för bolaget, Roger är en mycket kunnig och duktig ledare. Vi är i slutskedet av ett förändringsarbete som pågått under tre år och Roger kommer under hösten att slutföra den process som innebär att en del av hamnens verksamhet ska konkurrensutsättas. Vi startar omedelbart rekryteringen av ny vd för Luleå Hamn AB. Jag vill önska Roger Danell lycka till i sin nya roll säger styrelsens ordförande Birgitta Ahlqvist.

– Saab Kockums är en oerhört spännande satsning och att få chansen att vara med och utveckla svensk varvsindustri för framtiden var ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till, säger Roger Danell. Luleå Hamn har under de här åren ytterligare etablerat sig som en av Sveriges fem viktigaste hamnar och är en oerhört viktig aktör för regionens industri. Hamnen har flera spännande projekt framför sig och jag önskar dem all framgång i fortsättningen, säger Roger Danell.

För ytterligare frågor kontakta Birgitta Ahlqvist, 070-569 40 08

Sidan uppdaterad 2014-08-27